Find de rigtige løbesko - til DIG!

Find de rigtige løbesko - til DIG!

Når du skal vælge løbesko, er der flere vigtige faktorer, der bør spille ind.

 • Hvilket behov har jeg – træner du op til et maraton eller er det kortere løbeture?
 • Hvilket underlag løber du på – vigtigt i forhold til den støddæmpning du har behov for.
 • Hvilken løbestil har du? Er du i tvivl om din løbestil, så står vi klar til at hjælpe dig med en hurtig løbetest i butikken, så du bliver klædt ordentlig på til løbetræningen. Bestil tid til løbestilsanalyse her.
 • Har du skader, problematikker eller gener, kan det have betydning for valg af løbesko og om der måske er behov for et specialindlæg.Derudover skal du kigge efter følgende:

 1. Ydersålen skal være af skridsikkert og slidstærkt materiale. Og her er det igen vigtigt, at du vælger materiale ud fra dine behov alt efter hvilket underlag du løber på.

 2. Mellemsålen er vigtig for både støddæmpning og stabilitet. Ligesom med hælen er det derfor vigtigt, at mellemsålen indeholder godt med støddæmpende materiale. Hårdheden af mellemsålen skal selvfølgelig passe til din løbestil.

 3. Hælen skal fungere støddæmpende, da de fleste lander på hælen. Her findes forskelligt materiale som gel, luftpuder, skum mm. 

 4. Hælkappen giver stabilitet og holder bagfoden på plads. Den findes i flere udgaver – en blød, fast, lav og høj. Og her er det selvfølgelig din fods udformning og dit behov, der skal afgøre typen. En blød og lav hælkap giver foden lov til at arbejde lidt mere frit end en høj og fast hælkap. Den vil i højere grad holde foden på plads.

 5. Pløsen beskytter huden over vristen. Den vil ofte være bred og tyk, for ikke at genere huden med tryk fra snørebånd.

 6. Overdelen og dens udformning er vigtig. Den skal være rummelig nok til netop din fod, så du undgår vabler,
  men heller ikke for stor, så du glider rundt i den og mister stabilitet. Overvej hvilket materiale der passer til dine behov i forhold til de vejrforhold du typisk løber i.

Udover ovenstående funktioner, kan det være en rigtig god ide med en ordentlig indlægssål. Den er med til at give bedre støddæmpning og yderligere stabilitet i dit løb og de skal selvfølgelig være tilpasset din fod. Vi laver indlægssåler specielt til din fod og dens behov og eventuelle skader.

Læs mere om vores indlægssåler her.

Vi håber at dette har klædt dig ordentligt på, så du fremover får købt løbesko, som er ideelle for netop dig. Du er meget velkommen til at kigge efter din næste løbesko her,

Og du er mindst lige så velkommen til at besøge os i butikken. Så skal vi nok svare på alle dine spørgsmål og vejlede dig i mål med den rigtige løbesko.