BANDAGIST

  Book tid  

Ortopædteknisk behandling

Autoriseret bandagist/LEG. Ortopædingeniør Steffen Palmberg vil højne dit funktionsniveau gennem tilpasning af et ortopædisk hjælpemiddel placeret uden på kroppen. Han er trænet at analysere kroppens bevægemønstre og således give en ortopædteknisk behandling. Behandlingen har til hensigt at give en højere livskvalitet i form af flere muligheder i dagligdagen, arbejdslivet og fritidens sportsaktiviteter. Igennem årene har Steffen fået en øget interesse for knæets skader og sygdomme - og har stor erfaring med behandlingen heraf, både for et højt funktionsniveau og bedre bevægelighed.

Hos bandagisten kan du bla. få følgende:

  • Bandager til arm, håndled, knæ og ankel

  • Benproteser

  • Brystproteser

  • Kompressionsstrømper

  • Korsetter og brokbandager

  • Skinner og kapsler

Bandagistens nærmeste samarbejdspartnere er læger og fysioterapeuter. Bandagister er autoriseret af sundhedsstyrelsen.

Frit valg af leverandør

Du har til enhver tid lov til selv at vælge hvem der skal levere dit hjælpemiddel - uanset hvad der står på bevillingen. Hvis din kommune har en samarbejdsaftake med en anden leverandør, bliver du henvist til denne leverandør, når du modtager din bevilling (bandagist, skomager eller butik). Du har alligevel lov til selv at vælge, hvem du ønsker, skal lave dit hjælpemiddel.

Dropfodsskinner

Dropfod er en hyppig følge af en lang række sygdomme, der påvirker det centrale nervesystem. Ordet dropfod henviser til foden, der hænger under svingfasen i gangcyklus. Med en erhvervet dropfod vil man derved have svært ved at få foden med sig - komme fri af jorden, komme over selv små kanter og sætte hælen i jorden initialt - som man ellers normalt ville gøre. Det vil medføre dårlig balance, nedsat gangdistance og nedsat ganghastighed. Gang med dropfod medfører kompensatoriske bevægelser og uens slitage af kroppen.

Det rigtige valg af en passende dropfodsskinne vil i mange tilfælde betyde, at man afvikler sin gang på normal vis, eller i hvert fald mere hensigtsmæssigt. Man vil opleve bedre balance, øget ganghastighed og man vil kunne genoptage sine daglige aktiviteter. Vil tilbyder dropfodsskinner af en hver art. Lige fra den lette, bløde dropfodsbandage til de mere avancerede specialfremstillede skinner.

Dropfodsskinner er tilskudsberettiget ifølge servicelovens §112, hvilket betyder, at du ikke selv skal betale for din dropfodsskinne. Det er vigtigt at skinnen er tilpasset din krop og dine behov. Det hjælper vi dig med.

Ligamentskinner

Hvis uheldet er ude, og du kommer til skade med dit knæ i forbindelse med din sport, kan vi hjælpe dig tilbage. 

I Snow Fun Klinik fører vi en lang række forskellige bandager og skinner udviklet til at stabilisere knæet efter skader, der påvirker knæets stabilitet. Funktion og design af de forskellige skinner varierer alt efter, hvilken skade man ønsker at behandle/forebygge, og/eller til hvilke aktiviteter skinnen skal anvendes.

Man kan typisk have glæde af vores ligamentskinner ved:

  • Overrivning af forreste eller bagerste korsbånd (total eller partiel).

  • Efter operation af forreste eller bagerste korsbånd.

  • Meniskskade.

  • Skade på ledbåndene på siden af knæet.

OA Ortoser/skinner

Mange lider af smerter i knæet som konsekvens af Osteoartritis, (OA, knæartrose, slidegigt i knæet).

Vægtoptagelsen igennem knæet bliver meget smertefuld i takt med, at brusken i knæet nedbrydes. Smerte, nedsat funktion, øget vægt og mindsket livskvalitet er ofte negative følger af tilstanden.

Unloader One letter smerten, øger aktivitetsniveauet og reducerer forbruget af smertelindrende medicin i tilfælde, hvor der er tale om unikompartmentale tilstande, (inderste eller yderste ledkammer). Det kan f.eks. være mild til svær ensidig knæledsartrose eller brusktransplantation.

Vi har i mange år arbejdet med tilpasning af Unloader One med rigtig gode resultater. Efter skinnen er blevet tilpasset af bandagisten ved udlevering, er skinnen nem og enkel at håndtere.

OA skinner kan ordineres af Ortopædkirurgen og bevilliges efter serviceloven §112.

I tilfælde hvor Unloader One ikke er at fortrække, fører vi naturligvis også OA skinner af andre fabrikater.

 


Bandagist